První letošní sklizeň

Sezóna medvědího česneku na Vysočině je již v plném proudu a tak jsme vyrazili na zahrádku zkontrolovat, jak se našemu česneku daří.

V posledních dnech vydatně pršelo a to má medvědí česnek rád. 🙂 Listy jsou o dost větší než v minulém týdnu a některé rostlinky, vyskytující se na místech, kde nemají ideální podmínky (těsně u zdi a obrubníku) už dokonce dělají pupeny na květ. Zároveň mnoho nových rostlinek vyrašilo a my jsme se tak mohli pustit do první letošní sklizně.

Na foto. medvědí česnek 9.4.2017

Hodně jsem se těšil na chleba z máslem, solí a nakrájeným medvědí česnekem. Nezpracované listy jsme dali do sklenice s vodou a vložili do chladničky. Listy nám tak čerstvé vydrží ještě několik dní.

Tento rok se chystáme sklidit úrodu semínek a následně z nich zkusit vypěstovat medvědí česnek v květináči. O všem Vás budeme v průběhu informovat a sami jsme zvědaví, jaký bude výsledek. 🙂

Máte-li nějaký zajímavý recept s medvědím česnek, podělte se o něj s námi. Recepty můžete zasílat na info@medvedi-cesnek.cz Vybrané následně uveřejníme v kategorii receptů.