Špenát z medvědího česneku

Vyzkoušejte výborný špenát z medvědího česneku v kombinaci s listovým špenátem nebo mladými kopřivami.

Ingredience:

  • 400 g listů medvědího česneku
  • 200g listů mladých kopřiv nebo listového špenátu (ani jedno není nutné)
  • 100 ml sladké smetany
  • 2 ks cibule
  • 1 vejce (není nutné)
  • máslo
  • voda
  • sůl a pepř

Cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný medvědí česnek – můžeme přidat i nasekané mladé kopřivy nebo klasický špenát listový. Podlijeme troškou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Jakmile listy změknou odstraníme poklici a přebytečnou vodu odpaříme. Přidáme pepř a sůl podle chuti. Špenát pak zalijeme smetanou pro zjemnění chuti. Špenát lze také, jak je někdo zvyklý, nastavit vejcem.

K špenátu se skvěle hodí bramborové knedlíky. Tak proč i ty nedochutit medvědím česnekem? Tady je recept.

Dobrou chuť!