Květákový krém s medvědím česnekem

Ochutnejte jemný květákový krém s medvědím česnekem. Jedná se o rychlý a nenáročný recept za pár korun.

Pro 4 osoby budeme potřebovat:

  • 1x květák
  • 1x svazek medvědího česneku
  • 1x cibule
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2x bobkový list
  • máslo
  • sůl, pepř, kmín
  • (olivový olej na zakápnutí)

Příprava:

  • Na začátku květák i listy medvědího česneku důkladně omyjeme.
  • Listy česneku osušíme papírovými utěrkami a nasekáme nadrobno
  • Květák rozdělíme na malé růžičky.
  • Cibuli nasekáme na drobno.

V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme dozlatova cibuli, přidáme 1/2 nasekaných listů medvědího česneku a za občasného míchání přidáváme květák rozebraný na menší růžičky. Přilijeme bílé víno a poté vývar. Okořeníme kmínem, bobkovým listem a necháme podusit do změknutí. Po změknutí nezapomeneme vyjmout bobkový list a celou směs rozmixujeme (přidáváme vodu, nebo vývar do požadované konzistence). Do vzniklého krému přidáme druhou polovinu nadrobno nasekaného medvědího česneku. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem, případně zakápneme olivovým olejem a květákový krém s medvědím česnekem je hotov.

Dobrou chuť.