Ochutnejte jemný květákový krém s medvědím česnekem. Jedná se o rychlý a nenáročný recept za pár korun.
Pro 4 osoby budeme potřebovat:
- 1x květák
- 1x svazek medvědího česneku
- 1x cibule
- 1 dcl bílého vína
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2x bobkový list
- máslo
- sůl, pepř, kmín
- (olivový olej na zakápnutí)
Příprava:
- Na začátku květák i listy medvědího česneku důkladně omyjeme.
- Listy česneku osušíme papírovými utěrkami a nasekáme nadrobno
- Květák rozdělíme na malé růžičky.
- Cibuli nasekáme na drobno.
V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme dozlatova cibuli, přidáme 1/2 nasekaných listů medvědího česneku a za občasného míchání přidáváme květák rozebraný na menší růžičky. Přilijeme bílé víno a poté vývar. Okořeníme kmínem, bobkovým listem a necháme podusit do změknutí. Po změknutí nezapomeneme vyjmout bobkový list a celou směs rozmixujeme (přidáváme vodu, nebo vývar do požadované konzistence). Do vzniklého krému přidáme druhou polovinu nadrobno nasekaného medvědího česneku. Nakonec vše dochutíme solí a pepřem, případně zakápneme olivovým olejem a květákový krém s medvědím česnekem je hotov.
Dobrou chuť.