Vyzkoušejte výborný špenát z medvědího česneku v kombinaci s listovým špenátem nebo mladými kopřivami.
Ingredience:
- 400 g listů medvědího česneku
- 200g listů mladých kopřiv nebo listového špenátu (ani jedno není nutné)
- 100 ml sladké smetany
- 2 ks cibule
- 1 vejce (není nutné)
- máslo
- voda
- sůl a pepř
Cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný medvědí česnek – můžeme přidat i nasekané mladé kopřivy nebo klasický špenát listový. Podlijeme troškou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Jakmile listy změknou odstraníme poklici a přebytečnou vodu odpaříme. Přidáme pepř a sůl podle chuti. Špenát pak zalijeme smetanou pro zjemnění chuti. Špenát lze také, jak je někdo zvyklý, nastavit vejcem.
K špenátu se skvěle hodí bramborové knedlíky. Tak proč i ty nedochutit medvědím česnekem? Tady je recept.
Dobrou chuť!