Pesto z medvědího česneku

Recept na výborné pesto vhodné do různých náplní, na topinky, do omáček a zejména na čerstvé těstoviny.

Na výrobu pesta budeme potřebovat:

  • česnek medvědí velký svazek
  • hrst kešu oříšků
  • olivový olej 3–4 lžíce
  • parmezán 40 g
  • sůl

Možno místo oříšků přidat piniové, nebo slunečnicové semínka a parmezán nahradit sýrem pecorino.

Postup výroby:

Rozmixujte listy s oříšky za postupného přidávání oleje. Poté přidejte na jemno nastrouhaný parmezán a dle chuti přidejte sůl.
Pesto je připraveno hned k použití, výborné je zejména na čerstvé těstoviny, topinky nebo jídla z brambor.

Uchování pesta:

Hotovým pestem naplníme menší uzavíratelné skleničky. Pesto přelijeme ve skleničce trochou oleje, aby nebyl povrch vystavený vzduchu, uzavřeme a vložíme do chladničky. Takto máme pesto vždy po ruce a je připraveno k okamžitému použití.

Pesto z medvědího česneku
Pesto z medvědího česneku

Dobrou chuť.