Recept na výborné pesto vhodné do různých náplní, na topinky, do omáček a zejména na čerstvé těstoviny.
Na výrobu pesta budeme potřebovat:
- česnek medvědí velký svazek
- hrst kešu oříšků
- olivový olej 3–4 lžíce
- parmezán 40 g
- sůl
Možno místo oříšků přidat piniové, nebo slunečnicové semínka a parmezán nahradit sýrem pecorino.
Postup výroby:
Rozmixujte listy s oříšky za postupného přidávání oleje. Poté přidejte na jemno nastrouhaný parmezán a dle chuti přidejte sůl.
Pesto je připraveno hned k použití, výborné je zejména na čerstvé těstoviny, topinky nebo jídla z brambor.
Uchování pesta:
Hotovým pestem naplníme menší uzavíratelné skleničky. Pesto přelijeme ve skleničce trochou oleje, aby nebyl povrch vystavený vzduchu, uzavřeme a vložíme do chladničky. Takto máme pesto vždy po ruce a je připraveno k okamžitému použití.
Dobrou chuť.